Bel voor info: +31(0) 629 0416 77

Kids in crisis Foundation

Home / Kids in crisis Foundation

In 2014 is de stichting Kids in crisis Foundation in Nederland opgericht. Vanuit deze stichting vindt fondswerving plaats voor het bieden van traumahulp aan kinderen èn het trainen van (nieuwe) trauma hulpverleners in Nigeria. De rivaliteit tussen de moslims en christenen in Nigeria heeft een groot effect op de omvang van christenvervolging in Nigeria. Boko Haram en de Fulani moslims plegen al jarenlang regelmatig aanslagen. ze vallen veelal christendorpen door heel het land aan, ze steken huizen en kerken in brand en vermoorden de christenen. Dit gebeurt al jarenlang, ook in de directe omgeving van ons werkgebied in Nigeria. In het noorden zitten een paar miljoen mensen in vluchtelingenkampen. Wij zien dat niet alleen de volwassenen, maar ook  de kinderen ernstig getraumatiseerd zijn door deze afschuwelijke gebeurtenissen. Er zijn organisaties en kerken die trauma programma’s aanbieden aan de volwassenen. Hulp voor de kinderen is er nauwelijks. Daar wil de Kids in crisis Foundation iets aan doen!

Wij willen kinderen in Nigeria helpen om hun trauma te verwerken en te bouwen aan een hoopvolle toekomst. De nood is groot, wij kunnen het niet alleen, daarom trainen wij daarnaast (nieuwe) trauma hulpverleners,
die hulp bieden kinderen in vluchtelingenkampen, kindertehuizen, scholen en kerken.
Ook jouw hulp is nodig! Ga naar de pagina ‘Doneer’ en geef een gift om dit werk te realiseren.

Wij hebben de afgelopen jaren een groot netwerk in Nigeria opgebouwd. Samen werken, samen kun je meer doen, samen ben je sterker! Op de pagina ‘Traumahulpverlening aan kinderen’ kunt u meer lezen over ons trauma programma voor de kinderen en de traumatrainingen voor de trauma hulpverleners. Op de pagina ‘Onze projecten’ vertellen wij meer over de diverse projecten waar de Kids in crisis Foundation mee bezig is of inmiddels heeft afgerond.