Bel voor info: +31(0) 629 0416 77

Traumahulpverlening aan kinderen

Home / Traumahulpverlening aan kinderen

De situatie in Nigeria

Kinderen vluchten met hun familie of alleen voor oorlog en geweld, ook in Nigeria. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er niet in als kinderen op de vlucht zijn. Wij bieden hulp in de regio rond Jos, Plateau State, Nigeria.  Nigeria is een land, dat al jarenlang problemen kent, oa. door de aanslagen van de Boko Haram en ook de moslim Fulani herders. Bloedige bomaanslagen en ernstige mensenrechten schendingen zijn aan de orde van de dag. Scholen en kerken worden onder vuur genomen, kinderen worden gekidnapt. Denk maar aan de honderden meisjes die zijn meegenomen door de Boko Haram. Een deel van de groep is vrijgelaten, maar op dit moment zitten er nog duizenden mensen gevangen.
Psychosociale noodhulp is cruciaal in crisissituaties. Kinderen hebben zoveel meegemaakt. Sommigen hebben gezien dat hun papa of mama, soms zelfs beiden, voor hun ogen werden vermoord. Helaas worden er nog veel te weinig kinderen geholpen, om hun trauma’s te verwerken. Er is een capaciteitsprobleem. Er zijn op dit moment nog niet genoeg goed opgeleide medewerkers èn middelen om alle kinderen te helpen. Als we nu niet met zijn allen in actie komen, wordt de toekomst van deze generatie bedreigd.

 

Wat doet de Kids in crisis Foundation?

Onze stichting focust zich op getraumatiseerde kinderen in Nigeria. Zij zijn de dupe van geweld en armoede, waar ze niet om hebben gevraagd. Heftige, traumatische ervaringen staan hun ontwikkeling in de weg. Ze zijn bang, hebben nachtmerries, worden agressief of teruggetrokken. Het verwerken van de traumatische ervaringen kost tijd. Die willen wij de kinderen ook geven. De kinderen komen gedurende een langere tijd op een veilige plaats samen in een groep.
Ze gaan samen spelen, praten, tekenen, sporten etc. Ook krijgen de kinderen individueel aandacht door middel van speltherapie.

Wat doen wij nog meer? Wij trainen trauma counselors, hulpverleners, leerkrachten en kinderwerkers etc. om traumahulp te kunnen bieden aan kinderen. Het trauma programma voor de kinderen wordt door
de Kids in crisis Foundation ontwikkeld. Dit geldt ook voor de training van de trauma hulpverleners. 

Klik hier om direct in actie te komen…