Bel voor info: +31(0) 629 0416 77
Geef getraumatiseerde kinderen in Nigeria een hoopvolle toekomst
Geef getraumatiseerde kinderen in Nigeria een hoopvolle toekomst
Word donateur
Word donateur
Uw donatie telt!
Helpt u mee?
Helpt u mee?

NOODHULP VOOR KINDEREN IN JEBBU MIANGO

Van harte welkom op onze website!

Even een korte kennismaking…..

De stichting Kids in crisis Foundation is op 1 juli 2014 opgericht door Claudy Regterschot. Zij is in 2013 gestart met het leren kennen van  de cultuur in Nigeria en het ontwikkelen van een netwerk. Vervolgens heeft ze een kindsponsor opgezet en in 2016 is er een kleine school gebouwd in Rafiki, Plateau State. Dichtbij de stad Jos. Er is grote armoede in Nigeria en duizenden kinderen zijn de laatste jaren ernstig getraumatiseerd geraakt door aanslagen van de Boko Haram en de Fulani moslims. Op dit moment zitten er miljoenen mensen in vluchtelingenkampen in het noorden van het land. Daarnaast zitten de kindertehuizen in het noorden en het midden van het land vol met kinderen, die hierdoor één of meerdere familieleden hebben verloren. Klik hier voor meer informatie over de Kids in crisis Foundation.

Waar we als stichting op dit moment mee bezig zijn? Onze prioriteit en focus liggen op de ontwikkeling en uitvoering van trauma trainingen voor hulpverleners en het opzetten van trauma programma’s voor de kinderen.  Claudy Regterschot komt sinds 2013 meerdere malen per jaar in Nigeria. Sinds 2018 heeft zij een start gemaakt met het geven van trauma trainingen aan hulpverleners en leerkrachten. Er is weinig gedegen kennis en ervaring op het gebied van trauma hulpverlening aan kinderen in dit land. Vanuit ons netwerk in Nigeria ontvangen we dagelijks aanvragen voor trainingen en het opzetten van trauma counseling in kindertehuizen. Verder is er grote vraag naar trainingen voor leerkrachten op het gebied van communicatie en begeleiding van getraumatiseerde kinderen op school.

De Kids in crisis Foundation (KicF) bouwt aan een netwerk van Nigeriaanse trauma counselors, die door ons getraind worden en hun diensten aanbieden in kindertehuizen,
hulpverleningsorganisaties, kerken en scholen. We zijn inmiddels betrokken bij een IDP-camp in Dutsen Kura, waar  vluchtelingen kinderen worden opgevangen.
Van 50% van deze kinderen zijn beide ouders vermoord. Deze kinderen hebben dringend traumahulpverlening nodig!
Verder is de KicF betrokken bij Asohon, een Nigeriaanse, landelijke koepelorganisatie van kindertehuizen in Nigeria. Vanuit dit netwerk maken inmiddels 5 kindertehuizen gebruik van de trauma trainingen en mentorschap van de KicF. We verwachten dat het aantal deelnemende kindertehuizen de komende jaren fors zal groeien.
 

Meer weten over onze huidige projecten?

Home

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!


Steun ons met een donatie